Jak się odżywiać aby nie zakwaszać organizmu? Przykład dobowego komponowania posiłków z przewagą produktów alkalizujących (warzywa i owoce), które powinny być ujęte w naszej codziennej diecie:
Śniadanie - do standardowej kanapki z szynką lub serem szklanka soku pomidorowego lub soku z świeżo wyciśniętej pomarańczy albo grejpfruta. Zamiast soku może być jabłko.
Obiad - obowiązkowo zupa (jarzynowa, pomidorowa, barszcz, kapuśniak, jeśli rosół to z dużą ilością jarzyn). Do mięsnego dania: ziemniaki w mundurkach, zielona fasolka, buraczki, marchewka z groszkiem lub zestaw surówek.
Kolacja najlepiej ograniczyć ją do sałatek warzywnych lub owocowych.
Taki dobowy zestaw posiłków nie zakwasza naszego organizmu i nie ma wtedy potrzeby suplementacji.
Komentarze
Prześlij komentarz